Διπλοί Υαλοπίνακες – Τι είναι;

Τα διπλά τζάμια είναι μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στους παραδοσιακούς μονούς υαλοπίνακες. Η τοποθέτησή τους σε σπίτια και γραφεία τα τελευταία χρόνια είναι όλο και πιο συχνή λόγω της δυνατότητάς τους για εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση της ηχορύπανσης, αλλά και για απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Αν και το κόστος τους είναι υψηλότερο από τα παραδοσιακά παράθυρα, η εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρουν μακροπρόθεσμα αξίζει.

Τι είναι οι διπλοί υαλοπίνακες; Είναι τα παράθυρα που αποτελούνται από δύο υαλοπίνακες, στους οποίους έχει τοποθετηθεί ενδιάμεσα με αντλία αδρανές αέριο δημιουργώντας ένα μονωτικό στρώμα. Ο χώρος μεταξύ των δύο υαλοπινάκων είναι συνήθως 1,27 εκ. έως 1,9 εκ. και γεμίζεται πιο συχνά με αργό, διοξείδιο του άνθρακα ή κρυπτό. Επιπλέον, το γυαλί είναι επικαλυμμένο με μία αντανακλαστική στρώση, η οποία αντανακλά τη θερμότητα. Τα τελευταία 20 χρόνια αυξάνει όλο και περισσότερο η τοποθέτηση διπλών υαλοπινάκων και υπάρχουν ακόμα επιλογές για τριπλά και τετραπλά τζάμια.

Όταν χρησιμοποιούνται διπλά τζάμια, εκτιμάται ότι η εξοικονόμηση στην ηλεκτρική ενέργεια θα είναι 25% τον χειμώνα, μειώνοντας έτσι τους λογαριασμούς θέρμανσης, και 18% το καλοκαίρι, χρησιμοποιώντας λιγότερο κλιματισμό. Για να είναι πιο επωφελής η ανακλαστική επίστρωση, σε θερμότερα κλίματα το επίχρισμα θα πρέπει να είναι στην εξωτερική επιφάνεια του εσωτερικού γυαλιού. Αυτό θα αντανακλά τον ήλιο μακριά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενώ σε πιο κρύα κλίματα το επίχρισμα θα πρέπει να είναι στο εσωτερικό, ώστε να διατηρείται η θερμότητα στο χώρο. Τον χειμώνα, το παράθυρο επιτρέπει το ηλιακό φως μέσα στο σπίτι, αλλά ταυτόχρονα παρέχει και μονωτικό φράγμα για το κρύο.

Η τοποθέτηση διπλών υαλοπινάκων θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ηλεκτρική και θερμική ενέργεια με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που την καθιστά μια σοφή επένδυση. Επίσης, χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια, συμβάλλουμε και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μέγιστες διαστάσεις κατασκευής διπλών ή τριπλών υαλοπινάκων: Low-e 3200Χ6000

Το πρόγραμμα CALUMEN είναι ένα εργαλείο υπολογισμού που σας επιτρέπει να παράξετε αναφορές απόδοσης για διάφορους συνδυασμούς υαλοπινάκων (μονών, διπλών ή τριπλών).

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη νέα έκδοση του προγράμματος απ’ευθείας μέσω του φυλλομετρητή σας (απαιτείται εγγραφή).

Θα τη βρείτε εδώ.

Σχέδιο

double-glass-el

Βίντεο